Nestle: mniej cukru w czekoladzie

Szwajcarski koncern spożywczy Nestle poinformował, że jego czekolada będzie zawierała niemal o połowę mniej cukru.

Aktualizacja: 01.12.2016 15:49 Publikacja: 01.12.2016 15:45

Nestle: mniej cukru w czekoladzie

Foto: 123rf.com

ula

Nestle udało się opracować metodę obniżenia zawartości cukru w czekoladzie o 40 proc., jednocześnie nie zmieniając walorów smakowych czekolady – poinformowała spółka.

Koncern jest w trakcie zdobywania patentu na swoje odkrycie, które zamierza wykorzystać w  swoich produktach od 2018 roku. Nestle zapewnia, że metoda jest „naturalna”.

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Koniak do Chin luzem w kontenerach. Załoga w Cognac strajkuje
Przemysł spożywczy
Rosjanie skopiowali pomysł Donalda Trumpa. Nowa marka wódki na rynku
Przemysł spożywczy
Sposób na drogi nabiał? Nasłać prokuraturę. Takie rzeczy tylko w Rosji
Przemysł spożywczy
Cena masła. Ile może kosztować w święta? „Zbliżamy się do 10 zł”
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Przemysł spożywczy
Polacy szukają oszczędności, także w przypadku żywności