Restauratorzy liczą na rosnący apetyt Polaków

Polski rynek urósł w ubiegłym roku aż o 9 proc., do prawie 33 mld zł. Sprzedaż nakręcają m.in. spadek bezrobocia i program 500+. Zagrożeniem jest jednak możliwy zakaz handlu w niedzielę.

Aktualizacja: 22.01.2017 19:54 Publikacja: 22.01.2017 19:19

Foto: 123RF

Również w tym roku rekordowo niskie bezrobocie i wzrost dochodów napędzą wyniki restauratorów. Niesłabnącą popularnością cieszyć się będą fast foody czy pizzerie, a na gastronomicznej mapie swoje miejsce znajdą też naleśnikarnie. Największe sieci, oprócz wzrostu organicznego, zapowiadają także akwizycje.

Mniej niż 100 zł miesięcznie

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Przemysł spożywczy
Viktor Orbán zaskoczył polski rząd. Producenci mięsa wściekli, ale embargo trwa
Przemysł spożywczy
Węgry zakazały importu polskiej wołowiny i wieprzowiny. To odwet
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników