Tylko 99 zł za rok czytania.
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Aktualizacja: 15.04.2025 14:36 Publikacja: 21.03.2025 15:20
Foto: mat.pras.
Sushi w Polsce to nowy kebab. Praktycznie w każdej trochę większej miejscowości można odnaleźć knajpkę z tym japońskim żarełkiem. Dzięki temu większość z nas wie, co to jest to całe nigiri, sashimi i futomaki, a wasabi stało się popularnym dodatkiem wypalającym nasze kubki smakowe. Lokale z sushi (zwane przez niektórych żartobliwie „suszarniami”) prześcigają się w fikuśnych zestawach, promocjach i nocach pt. „jesz, ile chcesz”. Niestety, nie jest tam jeszcze tak tanio jak w kebabowniach, choć i same kebaby sporo podrożały.
W „Ostatniej lekcji” w Ateneum czwórka dawnych uczniów spotyka się w domu surowego nauczyciela. Pod wpływem rozm...
„Suknia i sztalugi” Piotra Oczki mieści w sobie dwie różne książki. Jedna przedstawia historie dawnych malarek,...
„Trakty i kontrakty” pozwalają poznać smak dawnych wypraw handlowych.
Zarówno istoty mikroskopijne, jak i te przerastające nas wzrostem, okazują się inspiracją dla odkryć i wynalazków.
Polityka klimatyczna i rynek energii w Polsce: podstawy prawne, energetyka społeczna. praktyczny proces powołania i rejestracji spółdzielni energetycznych oraz podpisania umowy z OSD
Beniamin Gutsche podpiął się pod temat AI i stworzył „Cassandrę” – technohorror, który łączy s.f., dramat rodzin...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas