Aktualizacja: 21.08.2018 15:30 Publikacja: 21.08.2018 15:13
Foto: Fotorzepa, Sławomir Mielnik
Thelocal.es zauważa, że Hiszpania odnotowuje znaczny wzrost produkcji wieprzowiny w ostatnich pięciu latach, co jest odpowiedzią m.in. na rosnący popyt ze strony Chin na hiszpańską wieprzowinę.
Z 4,3 mln ton wieprzowiny wyprodukowanej w Hiszpanii w 2017 roku (o 20 proc. więcej niż w 2012 roku) tylko 25 proc. konsumowanej jest w Hiszpanii. Przeciętny Hiszpan spożywa 21 kg wieprzowiny rocznie.
Wyniki wyborów i referendów często oscylują wokół 50% / 50%. Kandydaci idą „łeb w łeb”, a o wygranej decydują uł...
Szybciej, prościej, bardziej dynamicznie – tego dziś oczekują klienci od branży leasingowej. Chodzi o błyskawiczne decyzje, minimalne formalności i pełną integrację usług finansowych.
Już w sobotę 29 marca miłośnicy astronomii będą mogli podziwiać ciekawy spektakl na niebie - częściowe zaćmienie...
Rekiny potrafią wydawać dźwięki, które przypominają krótkie kliknięcia. Takiego odkrycia dokonali naukowcy w Now...
Większość z nas nie jest w stanie sięgnąć pamięcią dalej niż do okresu, gdy mieliśmy kilka lat. Tę tajemnicę lud...
Transformacja energetyczna. Inwestowanie i operowanie infrastrukturą energetyczną. Strategiczne, ekonomiczne, technologiczne i środowiskowe aspekty transformacji energetycznej w wymiarze lokalnym
Przyszła wiosna, drzewa i krzewy zaczynają się zielenić, temperatura rośnie. W mieście coraz częściej i wyraźnie...
W salonach dealerskich sieci Suzuki w całej Polsce ruszyły pokazy premierowych motocykli Suzuki DR-Z4S i DR-Z4SM. Nowe maszyny będzie można zobaczyć w miastach praktycznie w całej Polsce.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas