[b]Rz: Co będziecie państwo robić w Polsce?[/b]
Benito Fiore : Będziemy testować włoskie restauracje. Są oceniane przez członków naszej Akademii. W wybranej restauracji odbywa się kolacja dla nich i osób im towarzyszących (ok. 30 osób). W jej trakcie każdy z obecnych członków Akademii wypełnia kwestionariusz, w którym ocenia jedzenie: przystawki, pierwsze i drugie danie, dodatki, deser i wina oraz wystrój, obsługę, ceny w stosunku do jakości. Punkty się sumuje i dzieli przez liczbę członków. Bierzemy pod uwagę re- stauracje co najmniej dobre, dlatego nie schodzimy poniżej 5 przy obiadach organizowanych. Najwyższą oceną jest 9.
[b]Nie macie czarnej listy?[/b]
Jesteśmy po to, żeby nagradzać, wspierać te miejsca i tych ludzi, którzy promują włoskie tradycje. Słabszym doradzamy, sugerujemy, co można zmienić.
[b]Co oznacza wyróżnienie przez Accademia Italiana della Cucina?[/b]