Przegląd serów przyprawia o zawrót głowy: od twardego górskiego Abondance de Savoie z Alp z mleka krowiego surowego (105 zł/kg), przez brie z truflami (135 zł/kg) czy Montgomery cheddar z niepasteryzowanego mleka krów rasy fryzyjskiej po pełen żyłek niebieskiej pleśni wyrazisty Stilton. Kupimy tu twardy szwajcarski emmentaler (78 zł/kg) o słodko-orzechowym smaku, mocny owczy roquefort, półtwardy Saint Nectaire dojrzewający w wilgotnych piwnicach oraz świeżutką mozzarellę z mleka bawolego (12 zł), a także 30-miesięczny (120 zł/kg) i 15-miesięczny (108 zł/kg) oryginalny parmezan.
Seromaniacy kupią tu dwa rodzaje holenderskiej goudy (w tym dwuletnią), szwajcarski gruyere (98 zł/kg) i ementaler (78 zł/kg), a także Fromage de Bellelay (120 zł/kg) – twardy ser w woskowanej skórce, skrawany w płatki za pomocą specjalnej gilotynki.
Poza serami w ofercie są kiełbaski francuskie naturalne i z figami, szynka parmeńska (138 zł/kg), szynka serrano (95 zł/kg) i włoska mortadela, np. z pistacjami.
Przygodę z serami można rozpocząć na miejscu przy wysokim stoliku. Zamówimy deski w cenie 18 zł za trzy sery, 30 zł za pięć. Do wyboru są gatunki miękkie, pleśniowe, twarde i jeden kozi. Można także zamawiać alkohole. Do pleśniowych będzie pasowało portugalskie białe słodkie wino Quinta do Alqueve 2995 Ribatejo DOC Colheita Tardia, do camemberta cydr, a do cheddara chianti classico.
W ofercie są także kanapki, np. gourmand z pesto, rukolą, serem do wyboru i suszonymi pomidorami (duża 18 zł, mała 14 zł) albo premium, w której dodatkowo występuje szlachetna wędlina (duża 24 zł, mała 19 zł).