Zdrowie pracowników w czasach pandemii koronawirusa

Stres, podjadanie, więcej alkoholu i słodyczy, wzrost masy ciała – to efekty pracy zdalnej w warunkach lockdownu. Pracodawcy coraz częściej więc myślą, w jaki sposób pomóc pracownikom odzyskać zdrowie i dobrą kondycję.

Publikacja: 04.03.2021 21:00

Agnieszka Szpara

Foto: materiały promocyjne

Ogłoszona 11 marca ubiegłego roku przez Światową Organizację Zdrowia pandemia koronawirusa wywróciła do góry nogami cały porządek świata. Błyskawiczne przemiany przeszedł także rynek pracy, który w zaledwie kilka dni musiał przenieść się ze sfery realnej do sfery wirtualnej. Liczba osób pracujących zdalnie podwoiła się z w ciągu trzech miesięcy z 1 mln do 2 mln osób. A tam, gdzie nie było możliwe przejście na system zdalny, w szalonym tempie wprowadzano reżim sanitarny.

Pozostało 97% artykułu

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Diagnostyka i terapie
Blisko kompromisu w sprawie reformy polskiej psychiatrii
Diagnostyka i terapie
Anestezjologia i intensywna terapia: trudna, odpowiedzialna, nowoczesna i coraz bardziej bezpieczna
Diagnostyka i terapie
Obowiązują nowe normy ciśnienia krwi. W grupie ryzyka więcej osób
Diagnostyka i terapie
Sepsa – choroba na śmierć i życie. Dziś światowy dzień sepsy
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Diagnostyka i terapie
Szczepionka na raka płuc testowana m.in. w Polsce. Trwają badania kliniczne