Aktualizacja: 04.01.2021 21:00 Publikacja: 04.01.2021 21:00
Foto: Adobe Stock
Gastronomia jest jednym z sektorów, które skutki pandemii odczuwają najmocniej, co oznaczać będzie upadek tysięcy firm. Jednym z efektów przestawienia się wyłącznie na dowóz czy sprzedaż na wynos jest ogromny wzrost zainteresowania różnymi opcjami alternatywnymi. Nie wszyscy chcą codziennie zamawiać do domu dania typu fast food, dlatego catering w firmie dostarczanych codziennie rano pudełek z posiłkami na cały dzień znalazł wielu zwolenników. Według raportu platformy Dietly.pl na rynku w 2020 r. pojawiło się ok. 200 nowych firm, które codziennie dostarczają zestawy pięciu posiłków do ponad 100 tys. Polaków. W porównaniu z poprzednim rokiem jest to wzrost o ok. 30 proc. Biorąc pod uwagę także nieuchronne likwidacje, takich firm działa już ponad 700, a rynek przekracza 1 mld zł.
Rząd Wielkiej Brytanii ogłosił „największy w historii” pakiet sankcji antyrosyjskich. Jego celem jest zwiększeni...
Zgodnie z oczekiwaniami nowym prezesem Polskiej Grupy Zbrojeniowej został Adam Leszkiewicz. Wygrał konkurs, któr...
Adam Leszkiewicz zrezygnował z pełnienia funkcji prezesa zarządu Grupy Azoty - podała spółka. Leszkiewicz w złoż...
USA i Wielka Brytania podpiszą nową umowę handlową, RPP tnie stopy procentowe, co może ożywić rynek mieszkaniowy...
NASK stworzył system do elektronicznego zarządzania dokumentacją. – Przekazanie go samorządom jest jak wrzucenie...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas