Koronawirus wykończy bary sałatkowe i lokale z szwedzkimi stołami?

Niepewna przyszłość wszystkich sieci gastronomicznych oferujących klientom pełną samoobsługę.

Aktualizacja: 25.05.2020 13:43 Publikacja: 25.05.2020 12:21

Koronawirus wykończy bary sałatkowe i lokale z szwedzkimi stołami?

Foto: Bloomberg

Lokale, w których klient sam nakłada sobie sałatki czy dania, są z definicji lokalami, w których klient ma kontakt ze wszystkim. A to oznacza, że nakładanie dań wiąże się z większym ryzykiem transmisji chorób przenoszonych drogą kropelkową. Sieci gastronomiczne oferujące pełną samoobsługę są bardzo popularne w USA i ich przyszłość stała się właśnie bardzo niepewna, a wszystko to przez pandemię COVID-19.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego
Przemysł spożywczy
Drogie jajka na Wielkanoc? Amerykanie mają pomysł: malują jak pisanki kartofle i cebulę