Steki stają się luksusem. Ceny wołowiny szybują w górę

Wołowina drożeje na całym świecie, przede wszystkim dzięki rosnącemu popytowi ze strony Chin, nieortodoksyjnym działaniom Argentyny i rosnącym kosztom pasz.

Aktualizacja: 27.05.2021 15:17 Publikacja: 27.05.2021 15:13

Steki stają się luksusem. Ceny wołowiny szybują w górę

Foto: AFP

Mięso wołowe to niemal nieodłączny element lokalnej kultury w Argentynie czy też podstawa letniego grillowania w USA. Jednak rosnące ceny wołowiny sprawiają, że mięso znika z menu wielu konsumentów. Na wzrost cen składa się wiele czynników, które wzajemnie napędzają spiralę wzrostu.

Czytaj także: Polacy ruszyli po roślinne mięso. Wielki wzrost sprzedaży

Pozostało 87% artykułu

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Koniak do Chin luzem w kontenerach. Załoga w Cognac strajkuje
Przemysł spożywczy
Rosjanie skopiowali pomysł Donalda Trumpa. Nowa marka wódki na rynku
Przemysł spożywczy
Sposób na drogi nabiał? Nasłać prokuraturę. Takie rzeczy tylko w Rosji
Przemysł spożywczy
Cena masła. Ile może kosztować w święta? „Zbliżamy się do 10 zł”
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Przemysł spożywczy
Polacy szukają oszczędności, także w przypadku żywności