Masarze wegetarianami. „Kiełbasa to papieros przyszłości”

Istniejący od lat 30. dziewiętnastego wieku sławny niemiecki producent wędlin przechodzi na zdrową żywność. Rezygnuje z mięsa.

Publikacja: 06.04.2015 07:56

Reklama wędlin z kurzego białka, oleju rzepakowego i soi

Reklama wędlin z kurzego białka, oleju rzepakowego i soi

Foto: rp.pl

Firma nazywa się Rügenwalder Mühle i działa od 1834 roku, najpierw w dzisiejszym polskim Darłowie ( po niemiecku Rügenwalde), od zakończenie wojny w Bad Zwischenahn w Dolnej Saksonii.

Jest znana w całych Niemczech z metek, wątrobianek, szynek, kiełbas i frykadelek (kotletów mielonych).

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1161
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1160
Świat
Indie – Pakistan: Przygotowania do wojny o wodę
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1157
Materiał Promocyjny
Jak Meta dba o bezpieczeństwo wyborów w Polsce?
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1156