Joanna Parafianowicz: kto bogatemu zabroni hamburgera?

Ludzie śmieją się z osób, które optują nie tyle za całkowitą rezygnacją, ile ograniczeniem spożycia mięsa.

Aktualizacja: 22.02.2020 22:35 Publikacja: 22.02.2020 00:01

Joanna Parafianowicz: kto bogatemu zabroni hamburgera?

Foto: AdobeStock

Izolacja, brak kontaktu z innymi przedstawicielami gatunku, głód, niemożność swobodnego poruszania się oraz stres z tym związany, niska temperatura zimą i brak możliwości ogrzania się, to codzienność zwierząt hodowlanych będących produktem ubocznym produkcji mleka. Co roku zaś ok. 300 mln kurczaków mieli się na świecie żywcem (tzw. maceracja) lub gazuje z tej przyczyny, że nie wykluły się jako kury - nie mogą znosić jaj, a zważywszy na powolne tempo przyrostu ich tuczenie nie jest opłacalne. W Polsce dzieje się tak z ponad 40 mln kurczaków rocznie.

Pozostało 84% artykułu

Czytaj dalej RP.PL

Tylko 9 zł aż za 3 miesiące!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Opinie Prawne
Maciej Gawroński: Nie mnóżmy strażników sztucznej inteligencji
Materiał Promocyjny
Z kartą Simplicity można zyskać nawet 1100 zł, w tym do 500 zł już przed świętami
Opinie Prawne
Zabójstwo drogowe. Legislacyjny bubel roku w wykonaniu PiS
Opinie Prawne
Tomasz Pietryga: W sprawie Jolanty Brzeskiej państwo poniosło porażkę na całej linii
Opinie Prawne
Tomasz Pietryga: Spóźniona o kilka lat ustawa frankowa dziś może jedynie zaszkodzić
Materiał Promocyjny
Najszybszy internet domowy, ale także mobilny
Opinie Prawne
Tomasz Pietryga: Weryfikacja sędziów nawet 24 godziny na dobę może nie pomóc
Materiał Promocyjny
Polscy przedsiębiorcy coraz częściej ubezpieczeni