W naszych restauracjach sufity nie spadają klientom na głowy

Najważniejsze jest dla nas dalsze otwieranie dochodowych restauracji. Cały czas spotykamy się z sygnałami, że jesteśmy oczekiwani w kolejnych miastach w Polsce – mówi Richard Bergfors, prezes sieci restauracji Max Premium Burgers.

Publikacja: 25.08.2020 21:00

W naszych restauracjach sufity nie spadają klientom na głowy

Foto: materiały prasowe

Na ile pandemia wpłynęła na plany rozwoju sieci Max Premium Burgers w Polsce? Czy zawieszono jakiś projekt inwestycyjny? Jak mogą wyglądać następne miesiące?

Chcę zacząć od tego, że podtrzymujemy plany rozwoju w Polsce. Otwarcie dziesiątego lokalu może nie jest kamieniem milowym, ale z pewnością pierwszą okrągłą liczbą w naszej wciąż krótkiej historii na polskim rynku. W marcu czy kwietniu mieliśmy do czynienia z sytuacją nową i o trudnych do przewidzenia konsekwencjach, dlatego z przezorności biznesowej wstrzymaliśmy na pewien czas zaciąganie nowych zobowiązań dotyczących nieruchomości. Właśnie otwierana restauracja w podwarszawskich Babicach i uruchomiony w czerwcu lokal w Tychach to oczywiście inwestycje rozpoczęte przed pandemią. Ale już w ostatnich tygodniach rozpoczęliśmy budowę dwóch nowych lokali– w Radomiu i drugiego we Wrocławiu.

Pozostało jeszcze 90% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Opinie Ekonomiczne
Robert Gwiazdowski: Repolonizacja, czyli reupartyjnienie gospodarki
Opinie Ekonomiczne
Bogusław Chrabota: Tusku, nie ścigaj się z Trumpem
Opinie Ekonomiczne
Tusk odpowiada na Trumpa czy mówi Trumpem?
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Zamiast obniżać składkę zdrowotną, trzeba ją skasować
Opinie Ekonomiczne
Bełdowski, Góral: Kowal zawinił, bank powiesili