Lubelskie mocne w eksporcie żywności

Sławomir Sosnowski, marszałek województwa lubelskiego: Budujemy system wsparcia przedsiębiorców.

Publikacja: 07.05.2015 22:00

Lubelskie mocne w eksporcie żywności

Foto: materiały prasowe

Rz: W najbliższy czwartek w Warszawie odbędzie się organizowane przez „Rzeczpospolitą" III Polish Food Export Forum, na którym przedstawiciel Lubelskiego opowie, jak tworzyć lokalne hity eksportowe. Region ma receptę na sukces?

Sławomir Sosnowski: Nasza recepta to współpraca z biznesem i samorządami. Budujemy system wsparcia przedsiębiorców oparty na relacjach pomiędzy tymi podmiotami. W strukturach urzędu marszałkowskiego stworzyliśmy zespół Biznes.Lubelskie, który zajmuje się profesjonalną obsługą inwestorów i eksporterów. System budujemy przy wsparciu firmy doradczej PwC. Realizujemy wspólny projekt, który ma się przyczynić do wzmocnienia wizerunku oraz atrakcyjności inwestycyjnej województwa. Jesteśmy otwarci na współpracę z biznesem z całego świata, w sposób szczególny zachęcamy do kontaktu z nami polskich przedsiębiorców ze wszystkich regionów.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

79 zł za rok czytania RP.PL

O tym jak szybko zmienia się świat. Ameryka z nowym prezydentem. Chiny z własnymi rozwiązaniami AI. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, inspirujemy, analizujemy

Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Krótszy tydzień pracy, czyli koniec kultury zapieprzu
Materiał Promocyjny
Przed wyjazdem na upragniony wypoczynek
Opinie Ekonomiczne
Ekonomiści: Centralny czy Ukryty Rejestr Umów?
Opinie Ekonomiczne
Aneta Gawrońska: Od wojny w koalicji mieszkań nie przybędzie
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Wojna celna Trumpa zaboli Amerykanów. Czy zaboli także nas?
Opinie Ekonomiczne
Hubert A. Janiszewski: 800+? Politycy właśnie wypuścili dżina z butelki