Świeży bakłażan też będzie z internetu

Zwyczaj kupowania produktów spożywczych w internecie rozkręci się przez nasz brak czasu i zwykłe wygodnictwo, ale także przez modę na eksperymentowanie w kuchni.

Aktualizacja: 29.06.2017 22:20 Publikacja: 29.06.2017 21:52

Świeży bakłażan też będzie z internetu

Foto: Fotorzepa, Robert Gardziński

Nie w każdym mieście swoje oddziały mają takie sieci sklepów, jak Kuchnie Świata, Organic Farma Zdrowia czy – jeszcze do niedawna, bo właśnie znikają z mapy Polski – spożywcze części Marks & Spencer albo markety takie jak wrocławskie Epi. Dlatego czytelnicy kulinarnych blogów, zwłaszcza tych z przepisami na potrawy wegetariańskie czy wegańskie, są przez kulinarnych blogerów przekierowywani w poszukiwaniu takich produktów do sklepów internetowych albo na... Allegro. Kulinarni zapaleńcy dawno mają już więc odrobioną lekcję z kupowania jedzenia w sieci i m.in. dzięki nim będzie w Polakach coraz szerzej zaszczepiany zwyczaj zaglądania do internetu przed planowanym wielkim gotowaniem. Moda na tworzenie coraz bardziej wyszukanych potraw wcale nie słabnie. Wręcz przeciwnie – coraz więcej osób będzie poszukiwać produktów, których nazwy jeszcze kilka lat temu nic im nie mówiły, a miejsce pochodzenia wymagało dyskretnego rzucenia okiem w Googlemaps.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Opinie Ekonomiczne
Leszek Pacholski: Interesy ludzi nauki nie uwzględniają potrzeb polskiej gospodarki
Opinie Ekonomiczne
Damian Guzman: Czy polskie firmy będą przenosić się do Rumunii?
Opinie Ekonomiczne
Marek Góra: Nieuchronność dłuższej aktywności zawodowej
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Fałszywy ton nacjonalizmu
Opinie Ekonomiczne
Witold M. Orłowski: Apel do kandydatów na urząd prezydenta