Regularne zażywanie witaminy E może o 22 proc. zwiększyć ryzyko udaru krwotocznego. Z drugiej strony może o 17 proc. obniżyć zagrożenie udarem niedokrwiennym – twierdzi zespół badaczy z USA, Francji i Niemiec.
Aktualizacja: 06.11.2010 00:11 Publikacja: 06.11.2010 00:11
Regularne zażywanie witaminy E może o 22 proc. zwiększyć ryzyko udaru krwotocznego. Z drugiej strony może o 17 proc. obniżyć zagrożenie udarem niedokrwiennym – twierdzi zespół badaczy z USA, Francji i Niemiec.
© Licencja na publikację
© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone
Źródło: Rzeczpospolita
Wiemy, że w ekonomii po latach tłustych przychodzą lata chude. Po pandemii COVID-19 martwiliśmy się szybko rosną...
Niektóre są w twardej oprawie, inne – w oprawie miękkiej. Z ilustracjami lub bez. O formacie encyklopedycznym lu...
Nie lubimy, kiedy prawi się nam kazania. Przede wszystkim ze względu na język i ton, którym zwraca się do nas wy...
Obserwacje tak zwanego „mlecznego morza” odnotowywano już ponad 400 lat temu. Naukowcy opracowali bazę historycz...
„Wpływ posiadania psów na środowisko jest o wiele większy, bardziej zdradliwy i niepokojący, niż się powszechnie...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas