Zdrowie pracowników w czasach pandemii koronawirusa

Stres, podjadanie, więcej alkoholu i słodyczy, wzrost masy ciała – to efekty pracy zdalnej w warunkach lockdownu. Pracodawcy coraz częściej więc myślą, w jaki sposób pomóc pracownikom odzyskać zdrowie i dobrą kondycję.

Publikacja: 04.03.2021 21:00

Agnieszka Szpara

Foto: materiały promocyjne

Ogłoszona 11 marca ubiegłego roku przez Światową Organizację Zdrowia pandemia koronawirusa wywróciła do góry nogami cały porządek świata. Błyskawiczne przemiany przeszedł także rynek pracy, który w zaledwie kilka dni musiał przenieść się ze sfery realnej do sfery wirtualnej. Liczba osób pracujących zdalnie podwoiła się z w ciągu trzech miesięcy z 1 mln do 2 mln osób. A tam, gdzie nie było możliwe przejście na system zdalny, w szalonym tempie wprowadzano reżim sanitarny.

Pozostało jeszcze 97% artykułu

119 zł za rok czytania RP.PL

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Diagnostyka i terapie
Jakie skutki uboczne powoduje Ozempic?
Materiał Promocyjny
Gospodarka natychmiastowości to wyzwanie i szansa
Diagnostyka i terapie
Onkolog: Chorzy na raka mogą już żyć latami
Diagnostyka i terapie
Katarzyna Kacperczyk: Pacjent to nie tylko leki i terapie
Diagnostyka i terapie
Konkurencyjność ma służyć pacjentom
Materiał Promocyjny
Suzuki Vitara i S-Cross w specjalnie obniżonych cenach. Odbiór od ręki
Diagnostyka i terapie
Mamy olbrzymi problem dziury w budżecie NFZ. Tymczasem system prywatny gwarantuje pacjentom coraz lepszą dostępność
Materiał Promocyjny
Wojażer daje spokój na stoku