Koronawirus. Czy można bezpiecznie jeść w restauracji w czasie epidemii? Dr Fauci odpowiada

W rozmowie z CNN główny amerykański epidemiolog, dr Anthony Fauci stwierdził, że jedzenie w restauracjach jest możliwe w czasie trwającej epidemii, ale tylko jeśli zachowana zostanie ostrożność a wszyscy przestrzegać będą wytycznych.

Aktualizacja: 03.02.2021 09:41 Publikacja: 03.02.2021 08:31

Koronawirus. Czy można bezpiecznie jeść w restauracji w czasie epidemii? Dr Fauci odpowiada

Foto: AFP

Osoby jedzące poza domem, powinny robić to w miejscu, w którym stoliki są daleko od siebie, a ludzie nie siedzą jeden obok drugiego - radził Fauci.

14 lutego restauracje - przy maksymalnie dopuszczonym 25-procentowym obłożeniu - zostaną otwarte w Nowym Jorku.

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Diagnostyka i terapie
Blisko kompromisu w sprawie reformy polskiej psychiatrii
Diagnostyka i terapie
Anestezjologia i intensywna terapia: trudna, odpowiedzialna, nowoczesna i coraz bardziej bezpieczna
Diagnostyka i terapie
Obowiązują nowe normy ciśnienia krwi. W grupie ryzyka więcej osób
Diagnostyka i terapie
Sepsa – choroba na śmierć i życie. Dziś światowy dzień sepsy
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Diagnostyka i terapie
Szczepionka na raka płuc testowana m.in. w Polsce. Trwają badania kliniczne