Niespodziewany kłopot restauracji z otwarciem. Brak ludzi

Powrót brytyjskiego sektora gastronomicznego do normalności okazuje się być trudniejszy niż się wydawało i to wcale nie przez brak klientów.

Aktualizacja: 30.04.2021 13:39 Publikacja: 30.04.2021 11:10

Niespodziewany kłopot restauracji z otwarciem. Brak ludzi

Foto: Bloomberg

Bary i restauracje to jedne z najbardziej znanych ofiar obostrzeń mających zapobiegać rozprzestrzenianiu się koronawirusa. W Wielkiej Brytanii, dzięki poprawie sytuacji i masowym szczepieniom zaplanowano pełne, choć w reżimie sanitarnym, otwarcie gastronomii od 17 maja. Już od 12 kwietnia działają one mogąc serwować jedzenie i napoje w ogródkach. Wraz ze zbliżającym się terminem pełnego otwarcia gastronomia coraz intensywniej zmaga się z niespodziewanym problemem – brakiem chętnych do pracy.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Biznes
UE uderza cłami odwetowymi w USA. Tusk spotyka się w Turcji z Erdoganem
Biznes
Przez brak cyfrowego koordynatora Polska traci wpływ na unijne decyzje
Biznes
Sieci kin poszły za ciosem. Przestają płacić tantiemy od zagranicznych filmów
Biznes
Koniec zakupów uzbrojenia w USA? To dla Polski nie problem
Materiał Promocyjny
O przyszłości klimatu z ekspertami i biznesem. Przed nami Forum Ekologiczne
Biznes
Czołgi zamiast samochodów. Volkswagen rozważa sprzedaż nieczynnych zakładów
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń