Tylko 99 zł za rok czytania.
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Aktualizacja: 23.12.2015 21:00 Publikacja: 23.12.2015 21:00
Barbara Sarzyńska z córkami Igą i Anną kultywują rodzinne tradycje, rozwijając cukiernię, piekarnię i restaurację w Kazimierzu Dolnym
Foto: materiały prasowe
W Pracowni Pieczywa Artystycznego Sarzyński w Kazimierzu Dolnym gościli politycy, sportowcy, ludzie kultury i sztuki z pierwszych stron gazet. Odwiedziło ją nawet 50 żon ambasadorów akredytowanych w Polsce jednocześnie. Niemal każda sławna postać, która pojawia się w Kazimierzu, zagląda do Sarzyńskich, co jest skrzętnie odnotowywane w kronice rodzinnej.
Przybywa też nowych wpisów o tym, że torty Igi Sarzyńskiej pojawiają się na weselach celebrytów, że zdobywają laury w konkursach, a jej trzy desery oraz słynny drożdżowy kogut znalazły się w prestiżowej publikacji „Wykwintne desery polskie" powstałej pod patronatem byłej prezydentowej Anny Komorowskiej.
USA i Chiny łagodzą ton w wojnie handlowej, Polska powołuje specgrupę ds. innowacji, a Unia Europejska szuka kom...
Hurtownicy światłowodów budowanych ze środków unijnych mają zielone światło od regulatora dla podwyżek cen. To m...
Wśród kandydatów przesłuchanych w konkursie na prezesa zarządu PGZ jest m.in. Adam Leszkiewicz, obecny szef Grup...
Cyberbezpieczeństwo zdominowało priorytety działów IT polskich przedsiębiorstw – wynika z badań. Cenione są też...
Warunków przyspieszenia transformacji technologicznej nad Wisłą jest wiele. Potrzebne są inwestycje w pracowników, w tym ich szkolenia, ale też dbałość o zdrowie. Nieodzowne są też ułatwienia natury prawnej i jak zawsze – finansowanie.
Dr Marta Ewa Wachowicz pokieruje od dziś Polską Agencją Kosmiczną – poinformował minister rozwoju i technologii...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas