Ikea będzie miała bezmięsne klopsiki. Mają smakować jak te z mięsa

Szwedzki koncern zapowiedział, że w sierpniu 2020 roku w ofercie pojawi się nowa odmiana popularnych klopsów. Mają smakować i wyglądać jak mięso, ale być całkowicie roślinne.

Publikacja: 03.03.2020 15:03

Ikea będzie miała bezmięsne klopsiki. Mają smakować jak te z mięsa

Foto: materiały prasowe

Klopsiki to jedno z najpopularniejszych dań serwowanych w restauracjach zlokalizowanych w sklepach Ikei. Co roku sprzedaje się miliard klopsów, zarówno na miejscu, jak i w formie mrożonej do przyrządzenia w domu. Popularne są zarówno tradycyjne, mięsne, klopsiki, jak i wegetariańska odmiana, która pojawiła się w ofercie w 2015 roku. Koncern idzie za ciosem i zamierza rozszerzyć ofertę o kolejne bezmięsne klopsy, tym razem mające mieć teksturę i smak tych mięsnych. Obecne klopsy w wersji wegetariańskiej różnią się smakiem od tych mięsnych.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 19 zł kwartalnie!
Biznes
Największe zamówienie w historii polskiej zbrojeniówki. Do HSW trafi 17 mld zł
Biznes
Polskie firmy wchodzą na rynek USA. Czy wprowadzenie ceł im zaszkodzi?
Biznes
5G – przepis na rozwój twojej firmy i miejscowości
Biznes
Wygodniej i łatwiej wynająć, niż kupić
Materiał Promocyjny
W domu i poza domem szybki internet i telewizja z Play
Biznes
Ministerstwo Obrony kupuje polskie satelity od Creotechu
Materiał Promocyjny
„Nowy finansowy ja” w nowym roku