Ikea będzie miała bezmięsne klopsiki. Mają smakować jak te z mięsa

Szwedzki koncern zapowiedział, że w sierpniu 2020 roku w ofercie pojawi się nowa odmiana popularnych klopsów. Mają smakować i wyglądać jak mięso, ale być całkowicie roślinne.

Publikacja: 03.03.2020 15:03

Ikea będzie miała bezmięsne klopsiki. Mają smakować jak te z mięsa

Foto: materiały prasowe

Klopsiki to jedno z najpopularniejszych dań serwowanych w restauracjach zlokalizowanych w sklepach Ikei. Co roku sprzedaje się miliard klopsów, zarówno na miejscu, jak i w formie mrożonej do przyrządzenia w domu. Popularne są zarówno tradycyjne, mięsne, klopsiki, jak i wegetariańska odmiana, która pojawiła się w ofercie w 2015 roku. Koncern idzie za ciosem i zamierza rozszerzyć ofertę o kolejne bezmięsne klopsy, tym razem mające mieć teksturę i smak tych mięsnych. Obecne klopsy w wersji wegetariańskiej różnią się smakiem od tych mięsnych.

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Biznes
Gigant doradztwa coraz bliżej ugody wartej 600 mln dol. Miał przyczynić się do epidemii opioidów
KONFLIKTY ZBROJNE
Amerykańskie rakiety dalekiego zasięgu nie przyniosą przełomu
Biznes
Foxconn chce inwestować w Polsce. Tajwańska firma szuka okazji
Biznes
Amerykanie reagują na uszkodzenia podmorskich kabli internetowych
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Biznes
Polska AI podbiła Dolinę Krzemową